marți, 20 martie 2012

BORS CU SFECLA ROSIE

Eu nu prea des gatesc supe, zame si borsuri pe acasa. Adica gatesc, dar numai pentru Sofia. Nu ca nu mi-ar placea, dar dupa supa mai simt nevoia sa mai pap ceva. Ceva cu CARNE :) De aceea preponderent gatesc felul doi... si chiar atunci cand fac supe, au si carnita in ele. Acest bors e fara. Si cat n-ar fi de straniu imi place. Reteta am gasit-o intamplator pe net. Mi-a atras atentia procesul de pregatire - cam neobisnuit, dupa mine. Deci, ca sa nu mai intind vorba, iata receta:
Avem nevoie de:
sfecla rosie - 3-4 buc marime medie
cartofi - 2-3 buc marime medie
morcov - 1 buc
ceapa - 1 buc
usturoi - 2-3 catei
zahar - 1-2 lingurite
marar sau patrunjel - dupa gust
putin suc de lamaie
sare - dupa gust
ulei - ptr prajit
apa - cca 2 ltr

Cum se face:
1. se dau prin razatoare mare sfeclele si se amesteca cu zaharul si sucul de lamaie. si se prajeste cca 5-7 min la foc mediu, amestecand des.
2. Se toaca marunt ceapa. Se da prin razatoare morcovul. prajim in tigaie ceapa, cand devine transparenta adaugam morcovul si mai prajim cca 5 min amestecand des.
3. in cratita fierbem cartofii (nu cred ca e necesar sa scriu ca trebuie curatati si taiati felii) in putina apa pana sunt aproape gata. Apa trebuie sa fie doar atat cat sa acopere cartofii. Apoi pisam un pic cartofii, astfel ca sa obtinem o compozitie de "piureu nefinisat" (nu stiu cum altfel sa numesc asta: trebuie sa ramana si bucati de cartofi intregi).
4. Adaugam peste cartofi morcovul cu ceapa, cca 2 ltr de apa si lasam sa fiarba 10 min.
5. Adaugam sfecla rosie si mai fierbem cca 10 min.

6. Cu vre-o 2 min inainte de a stinge focul adaugam usturoiul si verdeata tocate marunt. Saram dupa gust.
cam asta ...
Pofta mare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu