joi, 19 ianuarie 2012

PRAJITURA CU MERE

Reteta este foarte simpla si delicioasa. Ce-mi place ca si implutura poate fi inlocuita dupa gust. Eu am incercat cu dulceata de prune si cu halva. Yummy!

INGREDIENTE:
Aluat:
- 2 oua
- 9 linguri de zahar
- 9 linguri de ulei
- 9 linguri de lapte
- 12 linguri de faina
- 1 lingurita praf de copt
Umplutura:
- 1 kg mere
- zahar dupa gust
- scortisoara

Mod de preparare:
Se bat ouale cu zaharul, se adauga uleiul, laptele, faina si praful de copt. Se bate in continuu pentru a obtine o compozitie omogena. Aluatul trebuie sa fie un pic mai gros ca cel pentru clatite.

Merele se curata si se taie bucati. Se prajesc in cratita cu putin zahar pana scade tot sucul pe care-l lasa. Se adauga scortisoara si se pune deoparte.
Tava se acopera cu hirtie de copt sau se unge cu unt. Turnam in ea jumatate de aluat si punem in cuptorul preincalzit pana la 180 C pentru cca 10 min.
Se scoate tava, se toarna in ea merele asa ca sa acopere toata suprafata, dupa care turnam restul aluatului deasupra.
Punem din nou la copt pentru cca 30 min.

POFTA MARE.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu