Ingrediente:
200 g unt moale sau margarina
150 g zahar
40 g cacao
1 plic zahar vanilat
125 ml lapte
3 galbenusuri
3 albusuri
2 lingurite de zahar
160 g faina
1 plic praf de copt
Mod de preparare:
Se amesteca intr-un vas untul cu zaharul cacao, zaharul vanilat si laptele. Se pune pe foc. Se incalzeste copozitia (nu se fierbe) amestecand continuu pana la omogenizare.
Se ia de pe foc si se adauga galbenusurile frecate.
Se amesteca faina cu praful de copt si se adauga in compozitia de mai sus.
Se bat albusurile cu 2 lingurite de zahar si se adauga in compozitie.
Aluatul obtinut se toarna in forma acoperita cu hirtie de copt. Se introduce forma in rola preincalzita pana la 180 C pentru cca 20 min.
Variatii: pentru a imbogati gustul prajiturii se pot adauga nuci, musli
200 g unt moale sau margarina
150 g zahar
40 g cacao
1 plic zahar vanilat
125 ml lapte
3 galbenusuri
3 albusuri
2 lingurite de zahar
160 g faina
1 plic praf de copt
Mod de preparare:
Se amesteca intr-un vas untul cu zaharul cacao, zaharul vanilat si laptele. Se pune pe foc. Se incalzeste copozitia (nu se fierbe) amestecand continuu pana la omogenizare.
Se ia de pe foc si se adauga galbenusurile frecate.
Se amesteca faina cu praful de copt si se adauga in compozitia de mai sus.
Se bat albusurile cu 2 lingurite de zahar si se adauga in compozitie.
Aluatul obtinut se toarna in forma acoperita cu hirtie de copt. Se introduce forma in rola preincalzita pana la 180 C pentru cca 20 min.
Variatii: pentru a imbogati gustul prajiturii se pot adauga nuci, musli
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu