marți, 17 ianuarie 2012

BISCUITI CU GHIMBIR


Ingrediente pentru 40 buc:
230 gr unt (de temperatura camerei);
200 gr zahar;
60 ml miere;
2 albusuri de ou;
½ lingurita zahar vanilat;
350 gr faina;
2 lingurite de praf de copt;
¼ lingurita sare;
1 lingurita de scortisoara;
1 lingurita de ghimbir;

Mod de preparare:
1. Untul si zaharul il batem cu mixerul pana la obtinerea unei consistente cremoase. Adaugam mierea, albusurile, si zaharul vanilat.
2. In alt vas amestecam faina, praful de copt, sarea, scortisoara si ghimbirul. Adaugam untul batut cu zahar. Amestecam astfel ca sa obtinem o compozitie omogena. Acoperim vsul cu pelicula alimentara si punem in frigider pentru o ora.
3. incalzim rola pana la 180°C. Acoperim tava cu hirtie de copt.
4.Punem aprox. 100-150 gr zahar intr-o farfurie mai adinca. Scoatem aluatul din frigider. Facem din el bilute (cum altfel sa le numesc?!) de aprox. 2.5 cm. le trecem prin zahar.
5. Punem bilutele pe tava la distanta de aprox. 5 cm una de alta si apasam un pic cu palma peste ele. Coacem 8-10 minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu