Acesti biscuiti sunt foarte gustosi, crocanti si imi place ca gustul lor poate fi cu usurinta schimbat folosind de fiecare data alt gem.
Mie personal imi plac tare cu dulceata de pruna, sotiei mele ii plac cu dulceata de trandafir.
Mie personal imi plac tare cu dulceata de pruna, sotiei mele ii plac cu dulceata de trandafir.
2 oua;
100 gr. Margarina;
1 lingura
mare de miere;
1 lingurita
de bicarbonat de sodiu (soda alimentara);
orice dulceata,
gem, dar sa nu fie prea lichid;
1 pahar
zahar;
3 pahare
faina
Mod de
preparare:
Se bat
ouale cu zaharul intr-un recipient, care o sa-l puteti incalzi pe abur. Se
adauga mierea si margarina si se pune recipientul la incalzit pe abur. Cand se
va topi margarina si aluatul va fi omogen luam de pe foc. Adaugam
bicarbonatul de sodiu stins in otet (si mai bine in putin suc de lamaie). Adaugam
faina si amestecam bine sa obtinem u aluat elastic. Aluatul
obtinut astfel il intindem pe o suprafata acoperita cu putina faina, astfel
incat sa obtinem un blat de aprox.0.5cm.
Ungem
blatul cu un strat de dulceata sau gem (eu am facut cu dulceata de prune si de
trandafir), dupa care rulam blatul. Taiem rulada in bucati de aprox. 1.5 – 2 cm . Arangam bucatile taiate
pe tava acoperita cu hirtie de copt la distanta de aprox. 2 cm una de alta.
Coacem in
rola la temperatura de 180C
aproximativ 20-25 min (biscuitii trebuie sa devina aurii la culoare)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu