marți, 17 ianuarie 2012

SUPA-CREMA DE TELINA CU MIGDALE


Este o supa foarte simplu de preparat si in acelasi timp foarte gustoasa si neobisnuita. Recomand sa incercati. Noi dupa ce am descoperit-o o gateam aproape in fiecare saptamana.
Ingrediente:
30-50 gr unt
1 ceapa;
2 cartofi mari;
1 morcov;
200 gr telina;
150-200 gr. Smantana 20-30%;
100 gr fulgi de migdale
150 gr becon
Sare, piper

Mod de preparare:

1. Prajim ceapa in unt, intr-o cratita adinca (ceaun) timp de 4-5 min. Sa devina transparenta.
2. Adaugam morcovul si telina taiate cubulete. Peste vre-o 4-5 min. adaugam cartofii taiati cubulete. Mai prajim timp de 5 min amestecand in continuu sa nu arda.
3. Adaugam apa fierbinte astfel ca sa acopere legumele cu 5 cm. Saram, piparam si lasam sa fiarba la foc incet sub capac timp de vre-o 10-15 min (Cartofii si celelalte legume trebuie sa fie gata).
4. Oprim focul. Cu mixerul batem supa sa obtinem o consistenta omogena.
5. Punem din nou la foc mic, adaugam smantana si lasam supa pana a incepe sa fiarba (nu fierbem) amestecand in continuu.

6. Pe tigaie prajim un pic fulgii de migdale (fara ulei sau unt). Ii dam deoparte. 
7. Prajim un pic beconul taiat fisii sau cubulete.
8. Adaugam fulgii de migdale si beconul la supa.
POFTA MARE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu