Desi ne place foarte mult, n-am facut Lasagna deja de vre-o 2 ani.
Totdeauna gaseam o scuza: ba timp nu e, ba lipseste careva din ingrediente....
In sfarsit am decis so facem, am cumparat toate ingredientele necesare si hai acasa sa gatim! Abea dupa ce am taiat o mare parte din ingrediente pentru sos ne-am dat seama ca am uitat sa luam unul din ingredientele de baza - FOI DE LASAGNA :)
Ce-i de facut?!?! magazinele inchise la ora asta, noi, entuziasmati si flamanzi. Desi, n-am mai facut-o am hotarit sa incercam sa facem singuri foile de lasagna, mai ales ca e acelas aluat ca pentru tocmagi de casa.
Ce vreau sa zic, e ca aproape totdeauna se poate gasi o solutie sau se poate inlocui un produs cu altul fara a influenta semnificativ gustul bucatelor.
Deci, vom avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
- foi de lasagna
- 200 gr cascaval
Pentru SOS BOLOGNESE:
- 600 g
carne de vita tocata
- 1 conserva de rosii decojite in suc
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 lingurita de sos de rosii concentrat
- 2 linguri de ulei
- 0.5 l
de bulion de legume sau pasare (poate fi inlocuit cu apa)
- 1 catel de usturoi
- rosemarin, salvie
- sare si piper dupa gust
PENTRU SOS BECHAMEL:
- 1 l
de lapte
- 60 gr unt
- 60 gr faina
- nucsoara
MOD DE PREPARARE:
SOS BOLOGNESE:
Calim in ulei ceapa taiata marunt, morcovul taiat cubulete mici. Adaugam
carnea tocata si lasam sa se prajeasca timp de 5 -6 min amestecand in continuu.
Adaugam usturoiul, rosiile in suc propriu si sosul de rosii concentrat. Prajim timp
de vre-o 10 min. Adaugam bulionul sau apa si lasam sa fiarba sub capac la foc
mic timp de vre-o 40 min. Asezonam cu putin rosemarin, salvie. Saram si piparam
dupa gust.
SOS BECHAMEL:
In cratita topim untul, adauga faina amestecand
bine ca sa nu se formeze boturi. Apoi, putin cate putin adaugam to laptele fara
sa ne oprim din amestecat. Totul se face la foc mic. Sosul trebuie adus la
fierbere, dar nu trebuie fiert. Asezonam cu sare si nucsoara.
Fierbem timp de vre-o 5 min foile de lasagna (astefel ca ele sa fie
aproape gata(al dente)). Ungem cu unt
tava. Punem un polonic de ulei si acoperim cu primul strat de foi de lasagna. Acoperim
foile cu sos blognese, sos bechamel si putin cascaval ras. Punem urmatorul
strat de foi de lasagna si acoperim din nou cu sosurile si cascaval. Puteti face
cate straturi vreti (sau de cate va ajung ingrediente). Eu de obicei fac 3
straturi. Important e ca ultimul strat de foi de lasagna trebuie sa fie
acoperit doar cu sos bechamel si poate putin cascaval.
Punem tava in rola la 170-180 ºC pe cca 30 min.
Serviti cu
placere.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu