marți, 17 ianuarie 2012

PRAJITURA DE BOSTAN


UN DESERT DELICIOS PENTRU ORICE OCAZIE


INGREDIENTE:
PENTRU ALUAT:
-           250 G FAINA
-           1 LINGURA ZAHAR
-           SARE
-           125 G UNT
-           1 OU
-           1 LINGURA DE OTET
PENTRU TOPING:
-           500 G BOSTAN
-           50 G UNT
-           1 LINGURITA SCORTISOARA
-           NUCSOARA
-           4 LINGURI MIERE
-           100 ML LAPTE
-           3 OUA
-           50 G ZAHAR
-           4 LINGURI FRISCA 20-30%
-           40 G AMIDON

MOD DE PREPARARE:
1.        DIN INGREDIENTELE MENTIONATE MAI SUS FACEM UN ALUAT OMOGEN, INVELIM IN PELICULA ALIMENTARA SI PUNEM LA RECE PENTRU CCA 30 MIN.
2.        PRAJIM PE UNT BOSTANUL CURATAT SI TAIAT CUBULETE, ASEZONAM CU SCORTISOARA SI UN PIC DE NUCSOARA. ADAUGAM MIEREA, LAPTELE SI INABUSIM TIMP DE 10 MIN LA FOC MIC. LUAM DE PE FOC. CAND SE RACESTE UN PIC FACEM PIUREU CU MIXERUL.
3.        BATEM SPUMA OUALE, AMIDONUL, ZAHARUL SI FRISCA. ADAUGAM LA PIUREUL DE BOSTAN.
4.        INTINDEM  BINE ALUATUL PE TAVA DE COPT , ASTFEL CA SA FIE ACOPERITE CU ALUAT NU NUMAI FUNDUL TAVEI DAR SI PERETII ACESTEIA.
5.        PUNEM TAVA CU ALUAT IN ROLA PREINCALZITA PANA LA 180 ºC PENTRU CCA 10 MIN.
6.        CAND SE RUMENESTE UN PIC, SCOATEM ALUATUL TURNAM PIUREUL DE BOSTAN SI PUNEM IARASI IN ROLA PE CCC 30 MIN.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu